FABIAN NIEUWE STYL

Er zijn (nog) geen kunstwerken aanwezig.

De moderne kunst schilderijen van Fabian zijn kleurrijk, vrolijk en fantasievol. Elk modern kunstwerk is dan ook aanleiding tot vele ontdekkingen. Moderne kunst schilderijen van Fabian zijn uniek en "typisch Fabian". Fabian heeft een stabiele naam opgebouwd als beeldend kunstenaar en onderscheid zich door middel van zijn eigen nieuwe ontwikkelde moderne kunststijl met hele dikke lijnen acrylverf in een krachtige Kleurstelling. De moderne kunst schilderijen van Fabian zijn niet alleen oogstrelend en decoratief in uw interieur Maar tevens ook een waardevaste belegging voor particulier en bedrijf die alleen maar in waarde zal toenemen.   

Het afgelopen jaar was het ogenschijnlijk stil rond hem. Fabian werkte aan een nieuwe, meer eigen moderne kunst stijl met dikke lijnen verf en felle kleuren. Een cobra gerelateerde moderne kunst schildersstijl met allerlei fantasie figuren die verborgen in en door elkaar aanwezig zijn in het moderne schilderij. Hoe langer je kijkt hoe meer je ontdekt. Fabian's favoriete moderne kunstschilders zijn: Karel Appel, Corneille en Herman Brood. Hij presenteert nu een nieuwe Fabian, zonder zijn verleden te verloochenen. Fabian (1967, Amsterdam) werd in eerste instantie ge­inspireerd door zijn vader, kunstenaar Willem Cerneus. Hij is onder meer bekend van het Corus dwangarbeiders­monument. Thuis maakte hij sculpturen en beelden van oud ijzer en andere metalen.  

Het waren motoren, muzi­kanten en meer. Hij werkte met een plasmasnijder, decoreerde met tandwielen en draadstaal. Zijn moderne kunstwerken werden geëxposeerd in onder andere het Cobramuseum en vonden hun weg naar bekende en onbekende Nederlanders. Ook heeft Fabian grote moderne kunst opdrachten ontvangen van Het R.D.W. te Veendam, advocaten kantoren in o.a. Amsterdam en Utrecht om een compleet nieuwe moderne kunst huisstijl te ontwerpen. Bij orthodontisten, tandartsen en diverse huisartsenpraktijken om d.m.v. de moderne kunst schilderijen van Fabian de praktijkruimte invulling en kleur te geven. Fabian is tevens vertegenwoordigd bij diverse grote toonaangevende moderne design woonwinkels in Alkmaar, Andijk en Beverwijk

Zie ook www.fabian-art.nl  voor meer informatie en media overzicht.


 

Fabian is in 1967 te Amsterdam geboren.
Zijn eerste schreden in de hedendaagse kunst zette Fabian in 1992. Van oud ijzer en diverse metalen maakte hij op kunstzinnige wijze diverse voorwerpen, sculpturen en beelden. Experimenteren, leren en vooral genieten was het motto waaronder hij werkte en zijn werken in die periode onder een klein publiek verkocht.

Dat zijn kunstzinnige expressies niet onopgemerkt bleven werd duidelijk toen in 1995 niemand minder dan wijlen Herman Brood in zijn atelier verscheen en er vanaf dat moment een intensieve samenwerking ontstond. Herman genoot zichtbaar van de creativiteit van Fabian en wilde van hem leren lassen en creëren in metaal.

De jonge kunstenaar genoot van alle aandacht en steun van Herman die hem enkele fijne kneepjes bijbracht. Niet lang daarna ontstond de zogenaamde Herman Brood trofee. Een kunstwerk gemaakt van oud ijzer dat door Herman vervolgens werd beschilderd en uitgereikt aan een Bekende Nederlander die in de ogen van Herman iets speciaals of unieks had gedaan. Zo ontving ooit Pistolen Paul, Willibrord, Hans Dulfer, Jules Deelder etc. een schitterende saxofoon uit handen van Herman Brood gemaakt door Fabian.

De ontmoetingen tussen beide heren volgden elkaar is rastempo op waarna Herman de jonge kunstenaar de fijne kneepjes van het schilderen bijbracht. Op talloze doeken werkten beiden samen aan de voorstelling waarbij Fabian met grote regelmaat de achtergrond voor zijn rekening nam. Fabian leerde snel en gretig en beiden werkten vanuit talloze locaties aan kunstwerken van Herman. Deze intensieve samenwerking resulteerde in 1999 in een nieuw gezamenlijk project met de verzorging van de complete inrichting van het eerste Herman Brood café dat onder de naam Go-Ape op zeer kunstzinnige wijze werd vormgegeven. Dat Herman Brood zeer gecharmeerd was van zijn leerling bleek wel toen Fabian de uitnodiging kreeg om samen met Herman een eigen atelier te beginnen om op die wijze nog intensiever samen te gaan werken.

Helaas heeft die samenwerking niet langer dan 8 jaar geduurd door het plotselinge overlijden van Herman in juli 2001.