PETER DIEM

7012 COMPOSITIE

€ 349,00

ZEEFDRUK Peter Diem

 Formaat: 40 x 50  bxh cm  

·     Kunstjaar: 2002

·     Met echte  handtekening van peter diem

·     Gratis certificaat van echtheid

·     ZELF OPHALEN GRATIS!   

     Leuk om OP ZATERDAGMORGEN de galerie te  bezoeken

 

Naar boven

Naar boven

Peter Diem is geboren in 1945. Als een wervelwind schildert Nederlands kunstenaar Peter Diem, hij lééft zijn kunst. Krachtige doeken, exponenten van zijn explosieve levensstijl. Zijn grote liefde ontdekt hij al vroeg. Aangekomen in de Verenigde Staten – Peter is net 20 jaar – komt hij in contact met Jason Berger, een bekende kunstenaar en ooit leerling van de grote schilder Henri Matisse. Berger is onmiddellijk vol vuur als hij de eerste werken van de jonge kunstenaar ziet, die op dat moment zijn hoofd financieel boven water houdt als lithograaf.

Diem schildert heftig, met grote gebaren. Amerika is te klein, zelfs de wereld is niet groot genoeg voor de energieke schilder die groeit naar ‘Universal Art’. De kosmische werken vallen snel op tijdens exposities en vestigen zijn naam in de prestigeuze Amerikaanse kunstwereld.

Na twintig jaar buitenland keert Peter Diem terug naar Nederland. Amsterdam is de plek van waaruit hij nu de wereld overtrekt op jacht naar kleuren en emoties. Alsof hij een gevecht tegen de tijd – Diem wil eeuwig leven -, vertaalt hij bij terugkomst zijn gevoel expressief in verf.

Koortsachtig, heftig en met krachtige streken worden enorme hoeveelheden verf op het doek aangebracht, desnoods rechtstreeks uit de tube en met twee handen tegelijk. Behalve vrolijke koeien en geschilderde reis-impressies werkt de Nederlandse kunstenaar Peter Diem vol overgave aan zijn kosmische thema's. De doeken vertegenwoordigen een complexe ontdekkingsreis, waarin zoekt en vindt. Zijn betrokkenheid bij zijn werk is zo intens dat hij soms maar moeilijk afstand van zijn doeken kan doen…